Lapsettomuus

Lue tältä sivulta lapsettomuuden hoidosta akupunktion ja kiinalaisen lääketieteen menetelmillä.

Lapsettomuus ja akupunktio

Hedelmällisyyden tukeminen Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen (PKL) avulla

Matka vanhemmuuteen on monen parin unelma, mutta joillekin tie onnistuneeseen hedelmöittymiseen voi olla hankala ja pitkä. Hedelmällisyyden tukeminen ja lapsettomuushoidot ovat melko uusi asia länsimaisessa lääketieteessä. Kiinalaisessa lääketieteessä hedelmättömyyttä on hoidettu satoja ja jopa tuhansia vuosia. Aikojen saatossa diagnostiset menetelmät ovat hioutuneet ja hoitomenetelmät ovat kehittyneet.

Miten PKL lähestyy hedelmättömyyttä?

Hedelmättömyys nähdään kiinalaisessa lääketieteessä koko kehon systeemin häiriötilaksi eikä vain paikalliseksi ongelmaksi. Terveessä kehossa ja mielessä Qi (energia) ja Veri (laajempi käsite kuin vain verisuonissa kulkeva veri) kulkevat häiriöttömästi. PKL:n mukaan hedelmättömyys nähdään erityisesti Munuaisten, Pernan ja Maksan Qin ja Veren virtauksen häiriintymisenä.

Häiriötila diagnosoidaan haastattelun, kielen tarkastelun ja pulssin kuuntelun perusteella. Kun yksittäisistä oireista on kerätty kokonaisten oireiden nippuja, päästään käsiksi juurisyihin ja hoitotapoihin.

Akupunktiolla voidaan tukea niin naisten kuin miesten hedelmällisyyttä.

Mitkä ovat yleisimpiä PKL:n häiriötiloja eli diagnooseja hedelmättömyyden taustalla?

1. Munuaisten vähyys:Munuaisilla on tärkeä rooli hedelmöittymisen onnistumisessa. Munuaisten Yin hallitsee kuukautiskierron ensimmäistä puolikasta ja Munuaisten Yang toista puolikasta. Kun Munuaisten energioissa on heikkoutta, seuraavat oireet ovat tyypillisiä: kylmät kädet ja jalat, kylmän sietokyky alentunut, kuukautiskivut, yöhikoilut, kuukautisten poisjääminen, alaselkäkivut, väsymys, tarve käydä usein virtsaamassa / kiire vessaan.

2. Veren vähyys: Veren tehtävänä on tuoda ravinteita koko keholle. Liiallinen työskentely, niin mentaalinen kuin fyysinen, huono ravinto, stressi ja voimakas verenvuoto aiheuttavat Veren vähyyttä. Mattakalpeat kasvot, huimaus, sydämen tykytykset, huono muisti ja hiustenlähtö ovat Veren vähyyden oireita.

3. Maksan Qin stagnaatio: Krooninen stressi ja tukahdetut tunteet voivat häiritä Maksan Qin virtausta. Tähän liittyvät oireet voivat olla mm. mielialojen heittely, rintojen arkuus, vatsan kivut, kivuliaat kuukautiset, epäsäännöllinen kuukautiskierto, huokailu ja tarve ottaa syviä sisäänhengityksiä.

4. Kylmyys Kohdussa: Kylmä voi vähentää Kohdun Veren ja Qin virtausta ja näin vaikuttaa hedelmällisyyteen. Oireita tähän liittyen: tummanpunainen kuukautisveri, kylmät kädet ja jalat, alaselkäkivut, myoomat, endometrioosi.

5. Veren stagnaatio: Verenkierto kohdussa on hidasta. Verenkierto voi häiriintyä pitkäaikaisesta Qin stagnaatiosta, fyysisestä traumasta kohdun aluelle, esimerkiksi leikkauksista tai tapaturmista tai pitkäaikaisesta Kylmyydestä Kohdussa. Oireina: tummat hyytymät kuukautisveressä, viiltävä ja paikallinen kipu kuukautisissa.

6. Lima: Lima muodostuu Nesteiden liiallisesta kerääntymisestä. Se voi hidastaa energian liikettä ja kiertoa kehossa. Monesti alkusyy Nesteiden kerääntymiselle ja lopulta Liman muodotumiselle ovat elintavoissa ja ruokavaliossa. Liman kertymisen oireita ovat väsymys, aivosumu, kystat ja painonnousu.

Nämä ovat yleisimpiä PKL:n diagnooseja hedelmättömyydelle. Klinikalla tarkennetaan diagnoosi (aina niitä on useita) ja akupunktiohoito suunnitellaan sen mukaisesti. Eri diagnooseille on eri hoitosuunnitelmat ja eri akupunktiopisteet. Tähän tarvitaan kiinalaisen lääketieteen ammattilaista.

Akupunktio voi toimia myös lapsettomuushoitojen tukena

Ennen lapsettomuushoitoja akupunktio valmistaa kehoa hoitoja varten parantamalla munasolujen ja sperman laatua. Sillä voidaan vahvistaa Qin ja Veren kiertoa kohdussa.

IVF ja FET -hoitojen aikana akupunktiolla voidaan vähentää hormonihoitojen haittavaikutuksia ja paranaa verenkiertoa kohdussa.

Alkionsiirron jälkeen akupunktiolla voidaan vähentää stressiä ja edistää alkion kiinnittymistä kohtuun.

Kuinka usein akupunktiohoitoja tarvitaan hedelmällisyyden vahvistamisessa?

Ideaalitilanteessa kerran viikossa, mutta kahdestikin kuukaudessa toteutetut hoidot voivat olla hyödyllisiä.

Ideaalitilanteessa myös kolme kuukautta ennen suunniteltuja raskausyrityksiä, koska munasolun kypsyminen kestää 120 päivää. Siittiöillä kestää 2,5-3 kuukautta kypsyä.

Joskus voidaan tarvita 0,5-1 vuoden hoitojaksoa. Erityisesti Lima Kohdussa ja Veren vähyys ovat hitaasti muuttuvia tiloja, ja niiden hoidossa tarvitaan akupunktion lisäksi ravintohoitoa.

Lapsettomuushoitojen yhteydessä toteutettava akupunktiohoito suunnitellaan asiakkaan kanssa yksilöllisesti.

Jossain tapauksissa on suositeltavaa, että sekä mies että nainen käyvät hoidoissa.

Kiinalaisen lääketieteen ja akupunktion hoitomenetelmät hedelmällisyyden tukemisessa

- akupunktio

- moksibustio

- tulineula

- ravintohoito

- elintapaohjeistukset

Varaa aika klinikalle joko verkossa tai puhelimitse. Suunnitellaan yhdessä hoitoasi!

Hoitojen toteutus

Hoito voi sisältää akupunktiota, ruokavalio- ja elintapaohjeistusta ja stressin hallintaa. Hoidossa teemme sinulle kiinalaisen lääketieteen tutkimuksen haastattelun, kielen tarkastelun ja pulssin kuuntelun avulla. Hoitosuunnitelmassa saat arvion ja suosituksen tarvitsemistasi hoitomääristä ja hoitojen tiheydestä. Hoitomäärät voivat vaihdella 10-25 hoitokerran välillä. Hyvin vaikeissa ja haastavissa tilanteissa voidaan tarvita vuoden hoitojaksoa.

Hoitojen tiheys on hyvä toteuttaa viikon välein, koska akupunktion vaikutus kumuloituu edellisten hoitojen päälle. Jos aika edellisestä hoidosta on liika pitkä, voidaan edellisten hoitojen vaikutukset menettää ja lähdetään taas alusta.

Varaa ensin aika Akupunktio Ensikäyntiin, jossa tutustumme tilanteeseesi ja saat ensimmäisen akupunktiohoidon. Jatkokäynneiksi on tarjolla kaksi eri vaihtoehtoa:

  • Jatkokäynti 1, joka on yksityinen 70 minuutin hoitokäynti. Tässä voidaan käyttää muita kiinalaisen lääketieteen hoitomuotoja akupunktion lisänä, kuten kuivakuppausta ja guashaa.
  • Jatkokäynti 2 on edullisempi hoitokäynti, jonka aikana samassa tilassa voi olla toinen asiakas samaan aikaan hoidossa. Hoitokäynnin pituus on 50 minuuttia. Näitä aikoja on rajoitetusti, joten seuraava käynti kannattaa varata vastaanotolla.

Tutustu klinikan akupunktion ja hoitopakettien hinnastoon tästä.

Klinikan jäsenyydellä voidaan toteuttaa pitkäaikainen hoitojakso kaikista edullisimmin. Lue klinikan jäsenyydestä tästä.

Varaa aika klinikalle, ja suunnitellaan hoitojaksoasi yhdessä.